Du har måske lagt mærke til, at flere pengeinstitutter er begyndt at udstede betalingskort, der indeholder NFC-chip? Samtidig tilbyder flere supermarkeder o.lign. at du kan betale mindre beløb via berøringsfri overførsel. Nærmere bestemt er det et mifare-signal, der ligger i de nye kort, og det er derfor muligt at benytte de samme kort til adgangskontrol via en mifarelæser.

Nye muligheder for adgang

Først og fremmest betyder de nye betalingskort, at mange vil kunne spare de almindelige mifare-adgangskort væk. Det vil specielt være relevant i virksomheder, hvor medarbejderne både har betalingskort og mifareadgang i virksomheden. Men udover muligheden for at spare et kort væk, hvis man bruger sit betalingskort til adgang, så giver de nye typer af mifare-kort også mulighed for en meget sikker tovejskommunikation med læseren. Det skyldes muligheden for at anvende krypteret kommunikation via DESFire.

Muligheder med kryptering

De mest almindelige mifare-læsere læser blot mifarekortets serienummer og vurderer ud fra det, om kortet har adgang eller ej. De nyere mifarekort indeholder derimod også krypteret information – en kryteringsnøgle – som nogle mifarelæsere kan afkode og genkende. Der bliver dermed tale om et lukket system med tovejskommunikation mellem kortet og læseren på samme måde som det er tilfældet, når man bruger kortet til betaling.

Hvad tilbyder Conlan?

Conlans mifare/DESFire-læsere kan leveres inkl. mifarekort til krypteret kommunikation, hvis det ønskes. Vi har leveret denne løsning til en række kunder, som netop ønsker lægger vægt på den ekstra sikkerhed, et lukket system giver. Vores standard-mifarelæsere (M1000, M1200, CM1000, CM12000) er ikke sat op til at anvende krypteret kommunikation, og det er derfor vigtigt at du tager kontakt til os, hvis du ønsker at bestille læsere med krypteret kommunikation. Mifare/DESFire-læserne leveres selvfølgelig i samme smukke design, som vores øvrige læsere.