I hjertet af Aalborg ligger et dejlig og velholdt herskabshus. Her bor en familie på fem, der i 2016 ville leje deres kælder ud for at udnytte hjemmets kvadratmeter.

HVORFOR – For at få adgang til kælderen skal lejerne igennem bagdøren. Familien og lejerne deler således samme indgang på husets bagside. Derfor ledte familien efter en løsning på, hvordan de kunne give lejerne adgang til kælderen, uden at de også havde adgang til familiens private bolig.

HVAD – Det var vigtigt for familien, at beholde den stil, som husets arkitektur byder ind til. Det var dog ikke helt ligetil at finde en adgangskontrolløsning, hvor løsningen kun sad på den ene side af døren, fortæller Michael Goth-Rindal. Sammen med CONLANs administrerende direktør, Ejner Hansen, fandt familien frem til en løsning, hvor de både kunne bevare den gamle dør, og samtidig slippe for at trække ledninger til strøm.

CT1000-tastaturet er installeret på husets bagdør, hvilket giver både familie og lejere nøglefri adgang til huset. Derudover er C1000LP-tastaturet installeret på indgangsdøren til den private bolig, hvor løsningen kun synes fra trappeopgangens side. Fra husets inderside kan man altså ikke se på døren, at det drives af et tastatur.

Tastaturet på indgangsdøren til den private bolig er batteridrevet, hvilket betyder, at den gamle dør kunne forblive, uden træk af ledninger. Da tastaturet er en low power-enhed, kan tastaturet gennemgå mange cyklusser, før batteriet må skiftes. Batteriet skifter familien selv, og tastaturet fortæller, hvornår det er tid.

FORDELE – Med denne løsning kan familien få adgang til deres hjem, helt uden behov for nøgler.

Vi er rigtig glade for vores løsning. Det virker og er et fleksibelt system, som vi selv nemt kan håndtere,” Siger Michael Goth-Rindal.

Derudover bruger familien også tastaturets dagskode funktion. Dette giver dem mulighed for at give en kode ud til bl.a. rengøringen, som kun virker den ene dag, der bliver gjort rent. Familien har på denne måde fuld kontrol over, hvem der har adgang til huset, og hvornår.

Installation

CT1000 læser på bagdør – En standalone læser med kode. Mulighed for op til 28 brugerkoder. Tastaturet kan også kobles sammen med alarmen, så alarmen slås fra samtidig med, at døren låses op.

C1000LP læser på indgangsdør til privat bolig – Læser med kode og lavt strømforbrug til adgangskontrol. Flere muligheder for adgang med koder, herunder både engangs-, dags-, og periodekoder der er aktive fra 1-28 dage. Derudover kan tastaturet drives af både batteri eller kablet strøm.