I Stenum ved Brønderslev bor Flemming. Flemming sidder i kørestol og har muskelsvind, hvilket blandt andet gør, at han ikke kan bruge sine fingre ret godt. Derfor har Flemming i det sidste års tid haft en Bluetooth-læser fra Conlan koblet på sin dør, så han selv og hans personale kan komme ind og ud af huset uden problemer.

Adgang med PIN-kode og Bluetooth

Bluetooth-læseren fanger det signal, der konstant udsendes af Flemmings smart phone. Det er derfor ikke nødvendigt at trykke på knapper eller holde noget op foran læseren for at komme ind.

Jeg har brug for en løsning, hvor jeg kan åbne døren, uden at jeg skal hen og trykke på en kontakt. Vi har også snakket om en kontakt, der kunne være i gulvet, så jeg kunne køre stolen henover, men det er da rarest ikke at skulle have noget installeret i gulvet,

siger Flemming.

Til gengæld er det ikke praktisk at indlæse alle de telefoner, som Flemmings personale bruger. Derfor har personalet koder til at lukke døren op. På den måde, betyder det ikke så meget, om det er den samme, der kommer hver dag.

Læserafstanden indstilles individuelt

Flemming styrer selv, hvor tæt han vil være på sin dør, inden den åbner, og hvor lang tid, døren skal holdes åben, da begge dele kan programmeres direkte på læseren.

Jeg har døren til at åbne på ca. halvanden meter. Der skal være plads til, at man ikke får døren i hovedet, men den skal på den anden side heller ikke åbne, når jeg sidder ovre ved havebordet,

siger Flemming.

Bluetooth-signal direkte fra kørestolen

Lige nu er det Flemmings smart phone der udsender Bluetooth-signalet til at åbne døren, men på længere sigt vil det være en enhed, der er fastmonteret til kørestolen, der giver adgang.

Det er smartere, at den sidder på stolen. Så er man sikker på, at den sidder præcis det samme sted hver gang, og så er det nemmere at indstille afstanden,

siger Flemming.

To læsere er praktisk til små rum

For nylig besøgte vi Flemming for at skifte læseren, da der havde været lidt bøvl med tasterne. I den forbindelse fortalte Flemming os om en anden udfordring, han var stødt på. Når Flemming passerede døren i sin baggang, åbnede døren – også når han ikke skulle ud. Det skyldtes, at den afstand, der var ønskelig udenfor – og som enheden var indstillet til – var større end gangen inde i huset. Flemming kunne altså ikke passere døren på stor nok afstand til, at den ikke åbnede.

Efter lidt snak frem og tilbage blev vi enige om følgende løsning: vi satte en metal-bagplade på læseren, sådan at den ikke kunne læse ind igennem døren. Derefter installerede vi endnu en læser på indersiden af døren, og indstillede afstanden til en halv meter. På den måde blev læseafstanden forskellig, alt efter om Flemming kommer udefra eller indefra.

Hvis du selv, dine bekendte eller dine kunder har brug for en special-løsning, hører vi gerne om det. Kontakt os på info@conlan.dk eller på tlf: 72 40 60 03.