I større byggemarkeder kommer der hver dag mange kørende kunder igennem pladsen for at hente større partier af varer på forskellige lokationer. Men hvordan styrer man, at alle kunder også betaler for deres varer, når betalingen ikke altid foregår ved udkørslen?

Betalingskontrol med dagskoder

Hos Bygma i Aalborg SV havde man netop denne udfordring. Pladsen for afhentning af materialer er stor og svær at overskue, og forskelligt peronale håndterer forskellige typer af varer. Der er altså som regel ikke én medarbejder, der følger kunden igennem pladsen.

Derfor har man for nylig installeret to CP1000-læsere til at sikre, at kunder ikke kan forlade pladsen uden at betale for deres varer. For at åbne bommen og forlade pladsen skal man nemlig i dag indtaste en pinkode på et CP1000 kodetastatur. Koden udleveres ved betalingen og er kun gyldig samme dag. Koden skifter automatisk ved midnat. De to læsere er placeret i forskellig højde, så de passer til hhv. person- og lastbiler.

Dagskoder på print

Dagskoderne hentes fra et lille softwareprogram og printes ud til en måned ad gangen, sådan at de altid ligger parat, når der er brug for det. På den måde er det også muligt at give enkelte faste kunder koderne for længere tid ad gangen og dermed lette både chauffør og Bygmas medarbejdere. Det er også muligt at slå dagens kode op direkte på pc’en. Alle CP1000-læsere desuden udstyret med engangskoder, der deaktiveres efter brug.

…eller på app

Når du benytter en CP1000 med dagkoder, medfølger der desuden en app, der helt enkelt viser dagens kode. Hos Bygma benyttes appen af Lagerchefen, Nick Fredberg, så han altid kan hente dagens kode, når han bevæger sig rundt på pladsen. Det er desuden muligt at sende dagens kode på sms eller email via appen.

CP1000 giver mange muligheder for brug af tidsbegrænsede pinkoder, så hvis løsningen lyder interessant for dig eller dine kunder, så kontakt os gerne med mere information om opgaven.