I august 2014 stod den nye smukke bygning til Social og Sundhedskolen i Thisted færdig og blev taget i brug. Der er tale om et karakteristisk byggeri, tegnet af P+P Arkitekter Århus. Her er ingen detalje overladt til tilfældighederne – det gælder også den omfattende adgangskontrol, der blev leveret af Dan Group Alarm Skive A/S v. Karl Mikkelsen.

Karl Mikkelsen har arbejdet med Conlans læsere siden midten af 90’erne og vurderer, at han i alt har installeret ca. 12-1300 læsere.

På SOSU i Thisted har vi har sat 39 Conlan-læsere op af typerne M1200 og CM1200 – altså mifare-læsere med og uden koder. Til at styre adgangen til bygningen har vi brugt NOX-centralen,

fortæller Karl.

Brugervenlighed

Kriterierne for valg af sikkerhedssystem var især et stort fokus på brugervenlighed for skolens ansatte.

Vi arbejder ofte med NOX-centralen, fordi den har en rigtig god brugerflade. Man skal ikke være teknikker for at betjene den. Og Conlans læsere fungerer problemfrit sammen med NOX-centralen. Blandt andet derfor var det oplagt at bruge dem til denne opgave.

Design

Brugervenlighed er ikke den eneste faktor, der var i spil, da Karl skulle vælge, hvilke løsninger der skulle implementeres i Thisted:

Conlans nye Mykey-linje har et rigtig lækkert design, og design er noget, der bliver efterspurgt mere og mere ude hos slutbrugerne.

Muligheder med mifare

Mifare-læserne giver desuden store muligheder for funktionalitet.

Mifare-teknologien giver mulighed for at kombinere et stort antal parametre. Man kan fx forestille sig, at man med samme mifare-kort kan lukke sig ind i bygningen, betale i kantinen og fx låne bøger på biblioteket. Der er mange muligheder,

slutter Karl.